Espagnol Catalan Italiano French English
Associació d'informadors turístics de Catalunya

Historia de Barcelona Visites guiades 

VISITES GUIADES BARCELONA PANORÁMICA VISITES CULTURALS.


Aquesta ciutat ensenya amb el seu TEXIT URBÀ, el pes d´una important i llarga història.
Un assentament IB ÉRIC, va fer de fonaments de la BARCINO ROMANA, sobre aquesta, es va erigí la BARCELONA MEDIEVAL i sucessivament la RENAXENTISTA fins arribar al dia d’avui.

Els primers assentaments pertanyents als LAIATANS es van trobar el 700 aC. 
Més tard, en el curs de la 2ª Guerra púnica, va ser conquistada pels CARTAGINESOS, posteriorment van ser arrasats pels ROMANS que, el segle XV aC. Van fundar JULIA AUGUSTA FAVENTIA PATERNA BARCINO en un antic CASTRUM, i van construir les muralles que encara fan part de l’actual Barri gòtic.

Altres llegendes relatives a la mitologia, relaten la fundació de la ciutat per part d’Hércules (Heracle) o fins i tot d’Amilcar Barca, pare d’Aníbal, qui va desembarcar el 218 aC. a BETULO, la actual Badalona.

La dominació romana va durar uns 600 anys fins les invasions barbàriques, quan va ser conquistada pels VISIGOTS que van fer da Barcelona la CAPITAL DELS TERRITORIS HISPÀNICS.

Ataulf va governar del 410 al 415 fins que fou assassinat per Dubio, que era un seguidor de Saro. El successor, Walia va traslladar la capital a TOLOSA, a França.
Sucessivament el Rei Visigot fou Teodoric I fill il•legítim d’Alaric I, que fou cunyat d’Ataulf. Sucessivament la capital Visigoda es desplaçà a TOLEDO.

Més tard, el 716, els àrabs d’AL HURR, van irrompre a Barcelona conquistant tots els territoris que sucessivament s’anomenaren "catalans."
En el 801, LUDOVIC EL PIADÓS reconquistà Barcelona. Però els atacs musulmans no finalitzaren i el 985 AL MANSUR, destruí Barcino, i també Santiago de Compostela.

BORRELL II reconstruí la ciutat demanant ajut al rei francès Lotario que l’hi va negar. Per això va declarar-se INDEPENDENT. Borrell II, aconseguí un període de resplendor i desenvolupament els segles XIII i XIV, fins arribar a convertir Barcelona i Catalunya en una de las majors potencies de la Mediterrània en competició amb Gènova i Venècia.

A partir del segle XV, amb la unió d’Elisabet de Castella i Ferran II d’Aragó, coneguts com els reis catòlics, i amb el descobriment d’Amèrica, van sumir Barcelona a un període de decadència i tensió amb el govern central i en particular, al període successiu dels reis Borbons.
El 1640 hi va haver la guerra dels Segadors, (actualment l’ himne de Catalunya) i entre el 1706 i el 1714, LA GUERRA DE SUCCESSIÓ, que va representar la DESAPARICIÓ DE LES INSTITUCIONS QUE REINAREN A CATALUNYA.

Perdent l’autonomia, les Corts i el govern, la llengua catalana fou PROSCRITA.
Curiosament, la festa nacional del 11 de setembre, la DIADA, representa la capitulació de la ciutat enfrontada a las tropes Borbòniques de Felip V de Castella comandades pel Duc de Berwick.

El renaixement de la ciutat, va començar amb Carles III el XVIII segle. (ex rei de Nàpols, que va fer reprendre el comerç amb Amèrica gracies al seu port. 
Un període important per a la reconstrucció de la ciutat fou la del 1850. Aquest període anomenat Renaixença, va convertir Barcelona en un nou CENTRE POLÍTICIC i CULTURAL. 

El 1859 són eliminades les muralles medievals i annexionats barris compresos entre Sants i Gràcia, segons els plans de ILDEFONS CERDÀ. Serà anomenat: EL PLA CERDÀ, L’EIXAMPLE.
Després del curt regnat de 26 mesos, d’Amadeu de Savoià, del 1871 al 1873, l’11 de febrer de 1873, fou proclamada la primera república que durà fins al 29 de desembre de 1874. Més tard fou restaurada la monarquia d’Alfonso XII de Borbó.
Barcelona també fou seu de l’exposició Universal del 1888 i del 1929 que donà a la ciutat una dimensió internacional.

Cap a finals del segle XIX, naixen a Europa tendències arquitectòniques que trenquen els ponts amb els criteris del passat, anant en cerca de formes noves. Aquest moviment sorgeix a conseqüència de la revolució industrial i dels progressos de l’època.
El segle XX, caracteritzat pel Modernisme i el Noucentisme, Barcelona es va unir als moviments avantguardistes del moment per a convertir-se en un punt de trobada on es poguessin experimentar els progressos científics i artístics procedents de París i de Londres.

El modernisme refusa l’estil quelcom atractiu de l’arquitectura industrial de la primera meitat del segle XIX, i desenvolupa nous conceptes arquitectònics inspirats en la naturalesa.
El desenvolupament del modernisme va ser afavorit a Catalunya pel desig cultural de la burgesia catalana, molt culta i sensible des del punt de vista artístic.

Més de cent han sigut els arquitectes artífexs dels edificis modernistes catalans. Entre els quals han de ser recordats, Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch.

Neix la segona República espanyola. Del 14 de abril de 1931, data de la proclamació de la República i desterro del Rei Alfons XIII, i acabà el 1er d’abril de 1939, data de la instauració de la dictadura de Francisco Franco, i el inici de la repressió contra Catalunya. 
Desprès de la mort del dictador, el 20 de novembre de 1975, amb la transició democràtica, Barcelona va emprendre una sèrie d’iniciatives urbanístiques i culturals, van determinar una recuperació i rehabilitació de barris, espais ciutadans, sistemes de comunicació etcètera.

El 1992, els Jocs Olímpics, van donar a la ciutat l’empenta per a fer-se conèixer en l’àmbit mundial com una URBE COSMOPOLITA i AMB UN MARCAT CARÀCTER CULTURAL. 
Des de les hores, Barcelona, no ha parat mai de mostrar al món, el seu constant creixement en l’àmbit urbanístic, demostrant així el batec del seu cor que indubtablement es la màxima expressió de la ciutat i dels seus habitants. 

La visita guiada de Barcelona no acaba aquí, per a descobrir els mil aspectes, contacta a la associació Informadors Turístics de Catalunya.

Portalturismohotel Viajes en España

E-mail

Site Map

Busca en Informadores turísticos:

BARCELONA VISITES CULTURALS

Visites Guiades Barcelona

Arc de Triomf Barcelona

Visites guiades Barcino Romana

Visites guiades Sagrada Familia

Barri Gotic (Barrio Gótico) de Barcelona

Puerta Ferrisa Barcelona

Barcelona Historica

Guíes Turístics de Catalunya